Nørregade 7D, 7400 Herning
+45 51 16 89 95
CVR-nr: 32978665

○ PLAY!GROUND LIVE ○

Projektperiode: 2001 –

Støttet af: Statens Kunstfond

PLAY!GROUND LIVE

“De unge er en målgruppe, jeg altid har elsket, at arbejde sammen med.

Jeg ønsker, at give de unge en mulighed for at udvikle sig som musikere, samt opleve det professionelle musikliv.”

– Bo Stief

PLAY!GROUND LIVE er et musikalsk orkesterkoncept, der har adskillige år på bagen.

PLAY!GROUND LIVE’s essentielle fokus er:

De unge musikere, deres synergi og det helt særlige samspil, der sker i sammensætningen af nye talenter – år efter år.

PLAY!GROUND LIVE 2020

PLAY!GROUND LIVE 2010

PLAY!GROUND LIVE 2011

Fremtoningen af PLAY!GROUND LIVE

Siden sin oprettelse i 1990 er der udsprunget kreative og vidtrækkende kulturelle ideer fra Kulturrremisen Brande. Formand for foreningen, Birgit Vinge, og musiker Erik Moseholm ville sætte et nyt kæmpe fælles projekt igang – der skulle nye toner til i det danske musiklandskab.

Bogstaveligt talt.

Med base i Saxhildshus blev det kommende EU-støttede initiativ lagt i støbeskeen, som senere hen skulle vise sig at få mulighed for at fejre sit 15-års jubilæum i 2016.

Navnet på det gældende projekt? PLAY!GROUND LIVE

Pilotprojektet startede i 2001 og fik mulighed for at vokse sig stort og stærkt over de næste kommende år.

Sammensætningen af de to ord fremhæver formålet for hvad PLAY!GROUND LIVE går ud på: Konceptet udgør et legerum for musikalsk udfoldelse der på samme tid foregå live, med alle de uventede, lærerige resultater dette kan føre til. Det er en måde at aktivere unge musikere i alderen 15 til 22 på, ved at sætte tilstedeværelse og energisk engagement på dagsordenen.

Hvert år  sammensættes et nyt hold musikere der herved udgør PLAY!GROUND LIVE. Efter en kort og intens indstuderingsperiode, optræder orkesteret efterfølgende på diverse spillesteder rundt om i landet, når de tager på en uges turné.

Fra store til små steder og fra udendørs til indendørs livekoncerter, bliver de fysiske rammer for projektet afprøvet og nytænkt for hver omgang.

I rollen som garvet vejleder, har dirigent og musiker Bo Stief fået til opgave at ruste de unge udvalgte musikere til at performe live til allerbedste evne.

Ønsket for PLAY!GROUND LIVE er blandt andet at få de talentfulde musikere helt ud over scenekanten – hvilket de også er kommet i løbet af årene, både i figurativ og fysisk forstand.

PLAY!GROUND LIVE 2012

PLAY!GROUND LIVE 2014

At spille med et smil på læben

Bo Stief fandt forholdsvist hurtigt frem til konceptets grundform. Med en overbevisning om at musik er en personlig og kreativ handling der inddrager alle, blev ideen om at musik blot er noget man lærer fjernet fra projektet. PLAY!GROUND LIVE tager istedet udgangspunkt i ideen om at være: være på, være tilstede og være sammen.

Nærvær, engagement og ønsket om at bidrage med en god og medrivende koncertoplevelse er grundelementerne for PLAY!GROUND LIVE. Learning by doing er fundamentet for hvordan brugbare erfaringer kan erhverves, og hvor de unge musikere sættes i en realistisk situation, samt et direkte møde med musikken, fremfor en faglig funderet forståelse fra skolebænken, hvor takt og tone er alt andet end pirrende.

Ifølge Bo Stief har musikken taget en alt for pædagogisk retning; den har taget afstand fra den umiddelbare, virkningsfulde effekt livemusik kan byde på. Til sammenligning ønsker PLAY!GROUND LIVE at smitte med positiv energi og skabe en samhørighed, der aktiverer både lokalet og publikum ved at bryde med de vante rammer, fysisk såvel som musikalsk.

Hvert år har Bo Stief stået for det musikalske repetoire og tilpasset det til den nye sammensætning af musikere. Sammensætningerne af musikere er helt unik og derfor er der også mulighed for at tilpasse tracklisten til at der er plads til hver enkelt musikers spot i rampelyset.

Saft, kraft, vilje og vitalitet – disse ord er kommet til at opsummere PLAY!GROUND LIVE’s årlige musikere, når de sigter efter at skabe magi igennem suverænt og iørefaldende samspil.

PLAY!GROUND LIVE 2015

PLAY!GROUND LIVE 2016

Oplevelsen i centrum

PLAY!GROUND LIVE er bygget op fra grundlæggende filosofiske holdninger til livet: Projektet handler om at være til stede og give noget tilbage til lytterne. Energi og udtryk er kerneværdierne for projektet. At give publikum en god, medrivende og ikke mindst eksklusiv oplevelse delt i fællesskab hvert  år, er det væsentlige formål som PLAY!GROUND LIVE har for øje.

Projektet er også blevet forbedret år for år for at ramme den bedste model for initiativet; da PLAY!GROUND LIVE begyndte at have tryouts for bandet i 2011, blev udvælgelsesarbejdet effektiviseret og interesserede deltagere fik mulighed for at skinne igennem med deres passion for performance.

Al logistisk arbejde organiseres af Den Selvejende Institution Swinging Europe: tourbus, øvelokaler, koncerter og hoteller, bliver fundet og lejet, for at en uges turné for musikerne kan finde sted hvert år. Maskineriet går op i en højere enhed, når kreativitet kombineres med praktisk udførelse for at musikerne kan levere deres bedste personlige indsats til hver koncert.

Projektet har medvirket i Copenhagen Jazz Festival siden 2009 og Aarhus Jazz Festival, samt har spillet land og rige tyndt og udvikler sig hele tiden, i forhold til hvordan man kan fange publikums opmærksomhed igennem kreative og sjove indfald.

PLAY!GROUND LIVE NORDIC 2017

PLAY!GROUND LIVE 2018

20 års succes med fremadrettet kurs

I 2016 fik PLAY!GROUND LIVE mulighed for at fejre 15 års jubilæum. Begivenheden blev fejret på Herning Rådhus den 29. marts 2016. Her holdt formand for Kultur og Fritidsudvalget, Johs. Poulsen, tale på vegne af Herning Kommune og både dirigent Bo Stief og tidligere bestyrelsesformand for Swinging Europe, Per Kap Bech Jensen, gav takketaler.

PLAY!GROUND LIVE har altid været i udvikling i forhold til at nytænke sig selv – dette skete også i februar til marts 2017, da den nordiske pendant til projektet udfoldede sig under titlen PLAY!GROUND LIVE NORDIC. I denne konstellation spillede de tolv musikere 18 koncerter i alt på dansk, svensk og finsk jord for allerførste gang.

Med adskillige succesfulde år på bagen, har PLAY!GROUND LIVE vist sig at være et projekt, der har forstået at bringe den ufiltrerede glæde ved musikken hele vejen ud over scenekanten og direkte ind i publikums hjerter.

Livsglæde, en legende tilgang til at optræde og latter har fået pilotprojektet til at vokse sig til en etableret årlig begivenhed, som fortsat vil tone frem i ind- og udland i de kommende år.

Samspillet mellem unge musikalske talenter skaber PLAY!GROUND LIVE og inviterer alle med på den oplevelsesrige rejse.

PLAY!GROUND LIVE: Matera 2019 - Street Edition

PLAY!GROUND LIVE 2020

Dirigent og musiker Bo Stief

Dirigent Bo Stief er en etableret musiker på nationalt såvel som internationalt plan.

Med mere end 50 års erfaring fra musikkens verden, har han komponeret musikken i PLAY!GROUND LIVE, som fornyes i de unge talenters hænder.

Bo Stief har igennem en årerække været tilknyttet projektet og med fast hånd har han vejledt de nye tolv musikere for hvert år. Med mere end 50 års erfaring som musiker, er Bo Stief en alsidig komponist og bassist, der har prøvet kræfter med alt fra swing, hard bop, funk, rock, afro, latin og nordisk livemusik med stort engagement og fordybelse.

Efter mange års erfaring med at arbejde med unge og talentudvikling, lægger han vægt på både på det høje musikalske niveau og de sociale aspekter når turen lægges rundt om i landet.