Nørregade 7D, 7400 Herning
+45 51 16 89 95
CVR-nr: 32978665

○ Jazzen Flytter Ind på Højskolen Skærgården ○

Projektperiode: 2020 – 2021

Samarbejdspartnere: Højskolen Skærgården

Støttet af: Kultursamarbejdet i Region Midt- og Vestjylland

Jazzen Flytter Ind på Højskolen Skærgården
Jazzorkestret Flytter ind på Højskolen Skærgården vil igennem den levende musiks implementering i hverdagens gang på Højskolen Skærgården undersøge feltet for den mentale trivsel og forbedring af selvsamme ved ikke at undervise eller spille koncert, men at opsøge nye innovative måder at bruge musikken i hverdagen på gennem dialog med skolens personale og elever, i respekt for den dagligdag, som er på højskolen.
 
Med projektet Jazzorkestret Flytter ind på Højskolen Skærgården har et jazzorkester sin gang på en højskole i en hel uge mandag til fredag i oktober 2021; musikerne bestod af musiker og kunstnerisk leder Morten Mosgaard (sang) samt 3 tilknyttede jazzmusikere: Katrine Windfeld (klaver), Cesar Joaniquet (Saxofon) og Torben Bjørnskov (Kontrabas).
Det var projektets hovedtese, at hvis jazzorkestret flytter ind på skolen, vil der gennem relationsskabelse musikere/institution imellem kunne opstå helt nye muligheder for at bruge musikken i hverdagen på tidspunkter og i situationer ingen ville kunne have forestillet sig, musikken kunne have en værdi. Det kan være meditationskoncert i pauserne, musikoptog på gåturen rundt om søen eller en samtale mellem en elev og en spillende saxofonist. Musikernes opgave er derfor ikke at undervise eller spille koncert, men at opsøge nye innovative måder at bruge musikken i hverdagen på gennem dialog med skolens personale og elever, i respekt for den dagligdag der er på højskolen.
 
Som afslutning på projektet vil jazzorkestret fredag eftermiddag lave et åbent afslutningsarrangement på Højskolen, hvor orkestret gennem fortælling og lyd vil formidle udvalgte oplevelser fra ugen der gik, ligesom eleverne kan fortælle om deres bedste oplevelser fra projektet. Efter arrangementet vil musikere, forstander og elever indbyde til en samtale med gæsterne om projektets erfaringer, som ligeledes vil blive udgivet i en rapport af Swinging Europe, til inspiration for alle andre. Rapporten gøres tilgængelig online.