Nørregade 7D, 7400 Herning
+45 51 16 89 95
CVR-nr: 32978665

○ Bevingede Ord ○

Projektperiode: 2020 – 2021

Samarbejdspartnere: SYNerGAIA

Støttet af: Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland og Herning Kommune

Bevingede Ord

Pilotprojektet Bevingede Ord vil igennem et kommunalt baseret tværdisciplinært indfaldsvinkel med den levende musiks kombination med poetiske tekster undersøge feltet for de personlige fortællinger og den mentale sundhed blandt udsatte mennesker; I sin første installation afsøgte to udsendte forfatter-musikerduo traumeramte flygtninges forståelse af tematikken Fremtid i september 2021 sammen med samarbejdspartneren SYNerGAIA i Herning.

Kombinationen af musik og tekst kan byde på et fordybelsesrum, som kan spejle de personlige fortællinger på en helt unik måde; klanguniverset kan spille intelligent op imod tekstens indhold og vice versa og føre til overraskende og nærværende oplevelser, som både kan inddrage og belyse tankevækkende betragtninger omkring livet – gammel som ung, udsat såvel som berørende i forhold til dette. Tanker, refleksioner og allervigtigst følelser bliver aktiveret igennem musik, men også i ræsonnementet af litteratur.

Med Bevingede Ord arbejdede Swinging Europe direkte med, samt videreformidlede spørgsmålet omkring det mentale helbred ved at lade sammensatte duoer af nyuddannede musikere og forfatterdebutanter fra de mindre forlag/skriveskoler indgå i kreative samarbejder. Igennem skriveworkshops og et direkte engagement med målgruppen i et 1-uges internatformat, blev svære eller humoristiske individuelle historier spejlet i en kunstnerisk fortolkning.