Nørregade 7D, 7400 Herning
+45 9628 8675
CVR-nr: 32978665

○ LIBERTY ○

Project period: 2019 – 2021

Collaborative partners: ArtReach (UK), Koor&Steem (BE) og SOUND Cultural Foundation (RO)

Supported by: Creative Europe

LIBERTY

I en tid med betydelig forandring for Europa og Den Europæiske Union, med betydelig bevægelse af mennesker og ankomst til Europa for flygtninge; forstyrrende sammenbrud i samhørighed i samfundet med fokus på terrortruslen; og implikationerne af BREXIT (og andre mulige strukturelle ændringer i EU) – vi som partnerskab ønsker at fokusere på den positive virkning af kreativ integration gennem kunst og kultur, hvilket hjælper med at skabe ny følelse af identitet og sted (både lokalt og i hele Europa) med stærkt engagement fra unge mennesker. Vi vil også markant udvikle og forbedre processen med kunstner og kunstnerisk samarbejde, som tidligere ArtReach-ledede Creative Europe-projekter har igangsat.
Stort – skala samarbejde er vigtigt for at nå den effekt, vi ønsker, og for at realisere vores ambitiøse mål.

Når vi reagerer på de drivende problemer, er vores mål at:
• Opret et rigt og meningsfuldt samarbejde kunstnerisk, kuratorisk og udviklingshold bestående af repræsentanter (kunstnerisk og ledelsesmæssigt) involverende forskellige partnere fra ti EU-lande.

• Opbyg en portefølje af spændende, unge, innovative og europæiske kunstnere, digital og udøvende kunstnere i høj kvalitet (primært under 30 år), undersøgt og anbefalet af kuratorholdet, der vil give partnere mulighed for at identificere, arbejde med, pleje og støtte nye talent, der stammer fra partnerlande, som en del af LIBERTY-projektleveringen, og giver unge kunstnere fra forskellige lande mulighed for at mødes, samarbejde og dele inspiration. Unge kunstnere vil naturligvis tilskynde unge publikum og deltagere.

• Udvikle og levere fire dele af kunstnerisk skabelse og præsentation, der involverer idriftsættelse af nyt samarbejde (1. Inside Out Performance 2. Processional Theatre 3. Liberty Wall-Art 4. Udendørs bevægelse