Nørregade 7D, 7400 Herning
+45 9628 8675
CVR-nr: 32978665

Swinging Europes Historie

Det hele startede under en togtur til Københavns Lufthavn.

Birgit Vinge kiggede på Erik Moseholm og sagde: “Lad os lave noget!”

Samtalen blomstrede snart, og før de nåede til lufthavnen, blev det afgjort: Birgit Vinge ville fundraise pengene, hvis Erik Moseholm bragte projektidéerne til bordet.

Planen var at samle unge musikere fra hele Europa og give dem et kunstnerisk ståsted i et eksklusivt stort band.

Det første år var 1996, og projektet blev opkaldt BIMWO – Brande International Music Workshop. Projektets succes førte til motivation, og det meste af det følgende år kunne Birgit Vinge findes i gangene i Bruxelles, hvor hun forsøgte at rejse yderligere midler fra EU.

Fra 1998 blev det europæiske jazzorkester European Jazz Orchestra – EJO – en realitet, og i 2005 blev det verdensomspændende netværk, European Broadcasting Union (EBU) involveret i projektet, hvor de var ansvarlige for at vælge de bedste musikere til at spille i det europæiske jazzorkester. European Jazz Orchestra har været DSI Swinging Europas mest prestigefyldte projekt til dags dato indtil udgangen i 2013. Tre år senere blev PLAY! GROUND LIVE tilføjet porteføljen, og listen over projekter vokser stadig i dag.

Fra Brande til Herning Kommune

I 2011 trak Swinging Europe teltpløkkerne op og flyttede fra Brande til et nyt kontor i Herning. Sammen med de nye omgivelser kom Per Bech Jensen, som indtog stillingen for organisationen som administrerende direktør, en stilling, som han trådte tilbage fra i slutningen af ​​2014.

Nye Tider Kalder på Nye Initiativer

Swinging Europe er i øjeblikket i en overgangsperiode, og efter mange års arbejde specifikt med jazzmusik på europæisk plan, der gennemførte projektet European Jazz Orchestra, søger den selvstyrende institution nu at udvide vores internationale position og ekspertise. Vores organisation bevæger sig i en anden retning – væk fra jazzmusik og til mere tværfaglige kulturprojekter.

Swinging Europe opstod fra en særskilt kærlighed til jazz og musik generelt og ét af vores hovedmål er stadig at udvikle musikalsk talenter, men i dag bevæger vi os over alle musikalske genrer i et forsøg på at bryde med de traditionelle genredefinitioner.

Fra begyndelsen af ​​2015 har Marie Lilholt siddet i førersædet som administrerende direktør for Swinging Europe og er ansvarlig for at gennemføre nye såvel som gamle projekter.

Nye Projekter

NIMPE Nyheder

Udvalgte musikere til NIMPE Music Factory

Lad det være sagt som det første: Det har uden tvivl været svært, men vælges skulle der - de tre...
Read More
Udvalgte musikere til NIMPE Music Factory
NIMPE Nyheder

NIMPE nyhedsbrev: Januar – april 2018

Read More
NIMPE nyhedsbrev: Januar – april 2018
NIMPE Nyheder

Open Call for Up-and-Coming Musikere

    Er du solo artist eller musiker i et up-and-coming band, der ønsker at slå igennem internationalt? Vil du...
Read More
Open Call for Up-and-Coming Musikere
NIMPE Nyheder

NIMPE-møde i Slovenien den 9. – 11. oktober 2017

  Swinging Europe arbejder med udbredelsen af musikken - både i indland og udland! Vores seneste samarbejdsprojekt, NIMPE, er blot...
Read More
NIMPE-møde i Slovenien den 9. – 11. oktober 2017
Nyheder PLAY!GROUND LIVE

Tilmelding: PLAY!GROUND LIVE 2018

Lever og ånder du musik? Findes der intet bedre end at udforske musikkens verden sammen med andre musikere, der brænder...
Read More
Tilmelding: PLAY!GROUND LIVE 2018
{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","speed":"300"}
Swinging Europe Nyhedsbrev: