Nørregade 7D, 7400 Herning
+45 9628 8675
CVR-nr: 32978665

○ Moorjazz Festival ○

Projektperiode: 2019 – 2021

Samarbejdspartnere: Herning Højskole, Moor Jazz og Fermaten

Moorjazz Festival

Moorjazz Festival – en årligt tilbagevendende jazzfestival

I er direkte samarbejde vil spillestedet Fermaten, Moor Jazz og Den Selvejende Institution Swinging Europe skabe grundlaget for en årligt tilbagevende international jazzfestival i Herning, som fortsat vil fremhæve Herning som et sted at rejse til efter store jazzoplevelser. Ambitionen er at rykke ind i samme klasse som jazzfestivalerne Tampere Jazz Happening i Finland, Umeå Jazzfestival i Sverige og London Jazz Festival, der er internationale og anerkendte jazzfestivaler placeret i byer.

Festivalen baserer sig også på frivillig engagement, som partnerne har understøttet ved at afholde frivilligmøder for interessenter. Etableringen af en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra Moor Jazz, Fermaten og Swinging Europe, sammen med både unge og ældre jazzlyttere i Herning, sørger for at jazzfestivalen i Herning skabes i fællesskab.

Festivalen i 2019 – og de næste kommende år

Den første internationale jazzfestival afholdes over en enkelt dag i november 2019, som vil finde sted på den nu fredede Herning Højskole. Bygningerne her er unikke med smukke kunstneriske rum og to scener (Sekskanten og Foredragssalen), der tilsammen vil skabe en unik ramme om en indendørs jazzfestival, hvor der både er plads til publikum og kunstnere. Koncerterne vil i disse rammer suppleres med in-between arrangementer som masterclasses, workshops, artist talks, DJ, pladesalg, værter fra P8 Jazz mm. og andre givende indslag. Desuden er det planen at bruge de mindre rum på Højskolen til at skabe unikke intimkoncerter med eksempelvis PLAY!GROUND LIVE i pejsestuen, penthouse solo-koncerter i kunstnerlejligheden på 14. sal mm.

I 2020 udvides der til en to-dages jazzfestival og herefter skal det blive en begivenhed, der varer flere dage og breder sig ud i hele byen, hvor et samarbejde med andre lokale aktører er en oplagt mulighed, med eksisterende kulturinstitutioner, såsom CHPEA Museum og HEART, der er naboer til Herning Højskole, samt andre institutioner inde i byen, der tæller Sangskolen, Musikskolen, Team Teatret m.fl. samt restauratører.

Festivalen er støttet af Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune med en 3-årig bevilling for 2019, 2020 og 2021.

Follow by Email
Facebook
Facebook
YouTube
Instagram