Nørregade 7D, 7400 Herning
+45 9628 8675
CVR-nr: 32978665

ÅRSRAPPORTER

I sektionen nedenfor finder du de seneste års årsrapporter.

I årsrapporterne kan du læse om alle de aktiviteter som Swinging Europe har stået for og været involveret i.

Årsrapporterne er kun tilgængelig i elektronisk form og kan downloades.

Årsrapport 2017

Året 2017 stod i det europæiske tegn i forhold til Swinging Europes fortsatte arbejde med netværksskabende projekter indenfor den internationale kulturverden. Ikke kun i form af vores projekter, men også i skabelsen af kollaborative samarbejder på tværs af geografiske grænser, skete der spændende udviklinger både på hjemmebanen og i udlandet.

 

Regionalt deltog vi igen i Kulturgårdens årlige arrangement, Kultur i Mørket, hvor artisten Lord B fortalte om bæredygtighed til børn og barnlige sjæle, mens initiativet InVITAtion Lab fortsatte med at rejse rundt i de midt- og vestjyske kommuner for at inddrage unge i lokalsamfundet til aktiv borgerbestemmelse og kreativ problemløsning. Ligeledes blev den store kulturfestival – Off Road Festival – fejret med et brag i april, hvor Swinging Europe bidrog til det musikalske tapet i form af trioen Migrant Music og det nye pilotprojekt, PLAY!GROUND LIVE NORDIC, der holdt koncerter for publikum.

 

Internationalt søsatte vi i 2017 op til flere samarbejdsprojekter, som gjorde brug af det tværdisciplinæres uprøvede områder; Erasmus+ projektet Culture ShoX, som blev afholdt på Cypern og i Herning, afprøvede mulighederne for teater og musik som talerør mellem unge europæere og immigranter. Resultaterne og erfaringerne fra det interkulturelle projekt blev efterfølgende præsenteret til Tools-konferencen i Herning fra den 29. – 30. november, hvor vi deltog som samarbejdspartnere. I løbet af de to konferencedage blev en film-collage fra ungdomslejrene vist for et bredt publikum, som bestod af nationale og internationale repræsentanter fra kulturområdet.

Årsrapport 2016

2016 har været et berigende, men også inspirerende og kulturelt år for Swinging Europe. Ikke kun i form af vores projekter, men også i skabelsen af netværksforbindelser og samarbejder, skete der spændende udviklinger både regionalt, nationalt og internationalt med henblik på at udvikle, styrke og søsætte bl.a. tværdisciplinære samarbejdsprojekter.

Regionalt udfoldede InVITAtion Lab sig i Ringkøbing-Skjern Kommune og kimen til projektet Migrant Music blev sået. Nationalt var 2016 året, hvor Swinging Europes årlige talentudviklingsorkester, PLAY!GROUND LIVE, med den internationale musiker Bo Stief i front, kunne fejre sit 15-års jubilæum. Det var også året, der igangsatte videreudviklingen af selvsamme musikkoncept, som vil kulminere i en ikke før set nordisk version af orkestret, nemlig PLAY!GROUND LIVE NORDIC. På samme tid planlagde, koordinerede og udviklede Swinging Europe flere nye internationale projekter, blandt andet Erasmus+ projektet Culture ShoX, det ukrainske samarbejdsprojekt, Sound Becomes Life, samt det europæiske netværkskoncept, NIMPE.

 

Årsrapport 2015

2015 har været et begivenhedsrigt år for Swinging Europe. Som organisation har vi en god tradition for at arbejde både lokalt, nationalt og internationalt. 2015 var ingen undtagelse, hvor vi har haft mange aktiviteter i både ind- og udland. På internationalt plan har vi haft flere projekter og netværksaktiviteter i henholdsvis Polen, Slovenien, Sverige og Bruxelles.

Årsrapport 2014

2014 blev endnu et dynamisk og begivenhedsrigt år for DSI Swinging Europe. Det er nu fjerde år, at vi som organisation arbejder lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, og tiden har vist nye veje, mens andre er blevet taget af landkortet. Men selvom der er blevet gentænkt og revurderet en del siden ankomsten, så er traditionen og målsætningen stadig at arbejde både lokalt og europæisk med kulturelle projekter.

Nationalt er Grænseløs et succesfuldt nyt projekt, som udfylder en niche i det danske musikliv, som har ligget latent i de mange dygtige tilflyttere i Danmark og bare ventet på at blive aktiveret.

Årsrapport 2013

At trække verden til Herning og få Herning ud i verden blev mottoet for 2013. Kulturinstitutionen har siden overflytningen fra Brande 2010 arbejdet målrettet med at udvikle de lokale aktiviteter samtidig med at få udbredt kendskabet til institutionen internationalt. Således blev året åbnet med en D-A-D koncert i Kina og senere på året var vi medarrangør af International Association of Schools of Jazz mødet, der løb af stablen i Herning og Aarhus. Ikke mindre end 20 nationaliteter var samlet i den uge mødet varede. Det blev både en indbydende musikalsk oplevelse for såvel deltagere og de publikummer, der mødte op i Herning og Aarhus.