Nørregade 7D, 7400 Herning
+45 51 16 89 95
CVR-nr: 32978665

○ Jazzen på Genvisit ○

Projektperiode: 2019

Samarbejdspartnere: VIA University College Pædagoguddannelserne i Ikast og Horsens, Horsens Ny Teater, Vestbyens Dagtilbud i Struer
Kommune, Fermaten i Herning, Lemvig Musikskole, Randers EgnsTeater og Ringkøbing Bibliotek

Støttet af: Region Midtjylland, Nordea-Fonden, Kulturelt Samråd Herning og Herning Kommune

Jazzen på Genvisit

Pilotprojektet Jazzen på genvisit realiserede et musikalsk kulturmøde imellem småbørn, professionelle jazzmusikere og pædagogstuderende fra VIA Pædagoguddannelsen i Ikast og Horsens. En række kendte danske jazzmusikere blev sendt ud i vuggestuer og børnehaver, for at samarbejde med børnene om at skabe nye og unikke musikalske resultater igennem jazzmusikkens reintroduktion.

Projektet førte til familiekoncerter for 0-6-årige børn i Region Midtjylland i juni og november 2019 samt en studieindspilning af musikken fra projektet i november samme år.

Jazzen på genvisit bestod af en række sammenhængende aktiviteter, som blev udgjort af et uddannelsesforløb for de pædagogstuderende, aktiviteter ude i selve daginstitutionerne, et artists-in-residency-program for musikerne, to workshops, samt et turnerende orkester, der spillede koncerter med den producerede musik efter forløbets slutning – alt sammen målrettet småbørnsfamilier i hele Region Midtjylland:

For at forberede børnene til mødet – og hjælpe børnene undervejs – lavede Swinging Europe et samarbejde med pædagoguddannelserne i VIA University College.

De udvalgte musikere var artists-in-residence i fem dage og boede sammen på HH Herning, det gamle Herning Højskole. De brugte tre dage på at besøge børn i dagtilbud og arbejdede herefter sammen om at arrangere en fælles familiekoncert.

Familiekoncerten blev et festfyrværkeri for både børn og voksne, som blev afviklet i Ikast-Brande og Horsens d. 22. og 23. juni 2019, hvorefter orkestret blev samlet igen til endnu en koncertturné november samme år for at afholde gratis koncerter i hele regionen.

Som afslutning på projektet lavede orkestret en studieindspilning af musikken, der blev skrevet som en del af projektet. Studieindspilningen blev udgivet i oktober 2020 under orkesternavnet Hej Jazz.

Hør udgivelsen her

Kunstneren på Genvisit – projekthjemmeside

Jazzen på Genvisit bestod af musikerne:

  • Morten Mosgaard: Vokal
  • Nikolaj Bugge, kapelmester: Guitar
  • Frederik Sakham, kapelmester: Bas
  • Jonathan Schou: Saxofon
  • Maria Dybbroe: Saxofon
  • Frej Vammen Lesner: Trommer


Video - Jazzen på Genvisit