Nørregade 7D, 7400 Herning
+45 9628 8675
CVR-nr: 32978665

○ Jazzen på genvisit ○

Projektperiode: 2019 – 2020

Samarbejdspartnere: VIA University College Pædagoguddannelserne i Ikast og Horsens

Støttet af: Region Midtjylland og Nordea-Fonden

Jazzen på genvisit

Pilotprojektet Jazzen på genvisit realiserer et musikalsk kulturmøde imellem småbørn, professionelle jazzmusikere og pædagogstuderende fra VIA Pædagoguddannelsen i Ikast og Horsens. En række kendte danske jazzmusikere sendes, fordelt i grupper af 2, ud i dagplejer, vuggestuer og børnehaver, for at samarbejde med børnene om at skabe nye og unikke musikalske resultater igennem jazzmusikkens reintroduktion.

Projektet fører til familiekoncerter for 0-6-årige børn i Region Midtjylland.

Jazzen på genvisit består af en række sammenhængende aktiviteter, som udgøres af et uddannelsesforløb for de pædagogstuderende, aktiviteter ude i selve dagsinstitutionerne, et artists-in-residence-program for musikerne, to workshops, samt et turnerende orkester, der spiller koncerter med den producerede musik efter forløbets slutning målrettet småbørnsfamilier i hele Region Midtjylland:

For at forberede børnene til mødet – og hjælpe børnene undervejs – laves et samarbejde med pædagoguddannelserne i VIA University College. De studerende får til opgave, inden musikerne kommer på besøg, at besøge dagplejerne eller institutionerne for at fortælle børnene om jazz, musikerne og vise dem et par gode jazzaktiviteter (såsom at danse og lege), som børn og pædagoger selv kan bruge i perioden frem til besøget.

De udvalgte musikere, som udvælges gennem netværk eller et open call, vil være artists-in-residence i seks dage og bo samme et udvalgt sted i regionen. De vil bruge tre dage på at besøge børn i dagtilbud sat sammen i duoer og de vil arbejde sammen om at arrangere en fælles familiekoncert, som de vil spille som et samlet orkester bestående af alle musikere. Familiekoncerten skal være et festfyrværkeri, hvor alle musikerne spiller sammen. Den sidste dag af opholdet i residence spiller orkestret to koncerter i to udvalgte kommuner, hvorefter orkestret samles igen og vender tilbage på en koncertturné senere på året for at afholde gratis koncerter i alle interesserede kommuner.

Follow by Email
Facebook
Facebook
YouTube
Instagram