Nørregade 7D, 7400 Herning
+45 9628 8675
CVR-nr: 32978665

○ MoSaIC ○

Projektperiode: 2018 – 2020

Samarbejdspartnere: Ensemble AMADEUS (IT), Koor&Steem (BE) og SOUND Cultural Foundation (RO)

Støttet af: Creative Europe

 

MoSaIC

Diskrimination af flygtninge i det nuværende politiske europæiske klima er stadig mærkbart udbredt – spændingerne er på sit højeste og har resulteret i en uheldig retorik med hensyn til synet på flygtninge og indvandrere, der flygter til europæiske lande.

Kunst udgør en uudforsket platform, hvorfra man kan undersøge mulighederne for social integration. Gennem kreative midler og udvikling af interpersonelle færdigheder inden for kunstsektoren er det EU-støttede projekt MoSaIC blevet udformet til at tackle den vanskelige integration af migranter og flygtninge i det almindelige kulturelle og sociale liv i EU. MoSaIC retter fokusset mod at bekæmpe diskrimination gennem de unge generationers større viden og forståelse af kulturer, der ankommer til Europa gennem et musikalsk udtryk.

Musik overskrider især sprogbarrierer, geografiske grænser og kulturelle forskelle, mens den samtidig understøtter distinkte genrer og musikalske traditioner for forskellige lande, som bør bevares.

Projektet MoSaIC ledes af Ensemble AMADEUS (IT) og involverer 3 partnere fra Belgien, Rumænien og Danmark fra oktober 2018 til december 2020. Projektet ønsker at fremme internationale muligheder for unge musikere til at forbedre deres færdigheder, starte samarbejder og samproduktioner. Det sigter mod at fremme inddragelse af unge migranter, flygtninge og asylansøgere i EU-værtssamfund gennem musikalsk samarbejde og medvirksomhed på nationalt og EU-plan. Det overordnede mål er at engagere migrant musikere og europæiske professionelle musikere til en vej af gensidig viden og samarbejde, der giver migranter mulighed for at dele deres musikalske traditioner og færdigheder med europæiske jævnaldrende, mens de udforsker forskellige musikalske genrer i Europa.

Projektet stammer fra nødvendigheden af ​​at lette integrationen af ​​indvandrergrupper i det sociale og kulturelle liv, bekæmpe diskrimination og uvidenhed om indvandrernes baggrund og fremme en udbredt viden om musikarv i Europa for at skabe en fælles kulturarv, der er åben for mangfoldighed.