Nørregade 7D, 7400 Herning
+45 9628 8675

Project details

Projektperiode: 2013 – 2016

Samarbejdslande: Belgien, Tyskland, Polen, Luxembourg og Danmark

 

 

Project Informations

Melting Pot er et europæisk initiativ, der blev startet i 2013. Initiativet er et samarbejde mellem 4 partnerlande Irland, Tyskland, Polen og Danmark, med Swinging Europe som en af aktørerne. Formålet med projektet er at åbne scenen for unge europæiske musikere, der skaber nye kompositioner gennem improvisation og samarbejde på tværs af genrer, kunstarter og æstetisk udgangspunkt.

Der har været afholdt i alt 7 labs og i 2016 kulminerede Melting Pot som en del af den Europæiske Kulturhovedstad i Wroclaw, hvor musikere fra Melting Pot deltog i improvisationer og koncerter rundt om i byen. De tidligere melting pot labs har haft deres fokus på improvisation inden for jazz- og verdensmusik, grænsefladen mellem musik og henholdsvis billeder, skulpturer, film, poesi samt lyd som installation. I 2013 deltog Søren Knudsen Lyngsøe på vegne af Swinging Europe og i 2014 deltog både Bilal Irshed og Gorm Askjær. I 2015 deltog Mette Marie Ørnstrup, der er sanger og tidligere medlem af orkestret Grænseløs.

“At deltage i Melting Pot lab i Wroclaw, Polen var en kæmpe oplevelse. Til prøverne samarbejdede vi, musikergruppen med en lokal moderne dansetrup, hvor jeg oplevede at kunne bruge mine erfaringer fra tidligere lignende projekter. Jeg fungerede således som én af brobyggerne musikerne/danserne imellem. Det var interessant at møde de andre musikere fra henholdsvis Polen, Luxembourg, Belgien og Tyskland. Musikergruppen havde fra starten et godt musikalsk samarbejde og en god lyd sammen, og jeg oplevede stor respekt for hinandens forskelligheder” – Mette Marie Jensen Ørnstrup