Nørregade 7D, 7400 Herning
+45 51 16 89 95
CVR-nr: 32978665

Sound Becomes Life

Projektperiode: 2016 – 2017

Samarbejdspartner: The State Museum of Natural History i Lviv, Ukraine

Støttet af: Tandem Ukraine


Sound Becomes Life musikere

  • Andreas Kristensen: Guitar
  • Adrian Hansenius: Cello
  • Ida Brinch Nielsen: Trompet
  • Simone Agnethe Karnil Bernskov: Tenor saxofon
  • Viktoria Holde Søndergaard: Percussion
  • Signe Bisgaard: Komponist
  • Sergiy Petlyuk: Media artist
Sound Becomes Life

Sound Becomes Life var et samarbejdsprojekt udviklet sammen med vores ukrainske partner, The State Museum of Natural History i Lviv. I sammensætningen af kultur og naturvidenskab, blev der skabt et tværdisciplinært resultat, som havde mulighed for at fremstille og fortolke temaet evolution på en helt unik audiovisuel måde.

Musikere som Swinging Europe bidrog med, samt kunstnere og forskere fra The State Museum of Natural History i Lviv i Ukraine, skabte sammen en audiovisuel oplevelse, der fortolkede evolution i en sansemættende oplevelse for publikum. Igennem musik og visuel akkompagnement førte det til to live performances i henholdsvis Ukraine og Herning.

De musikalske præstationer blev fremført af 5 musikere fra Danmark i alderen 15 og 25, hvor Signe Bisgaard opfyldte rollen som tilknyttet musikmentor og komponist. Med besøg i hver af de to respektive lande af de to institutioner, fik både Swinging Europe og The State Museum of Natural History indblik og en bedre forståelse for det gensidige kulturelle og sociale liv i hvert partnerland.

Sound Becomes Life løb af stablen den 27. maj i Tekstilmuseet tilknyttet Museum Midtjylland, og efterfølgende i Ukraine den 31. maj 2017.

Samarbejdet mellem Swinging Europe og The State Museum of Natural History i Lviv blev faciliteret af Tandem-projektet. Tandem Ukraine et kulturelt samarbejdsprogram, der ønsker at styrke civilbefolkningen og relationer i Europa, samt naboregionerne i form af samarbejdsprojekter på tværs af landegrænser. Der findes fem Tandem-programmer, der hver behandler sin egen region og emner som er: Tandem Europe, Tandem C&P, Tandem Ukraine, Tandem Turkey og Tandem Shaml. Swinging Europe har været tilknyttet Tandem Ukraine-projektet, hvorigennem vi skabte relation til vores samarbejdspartner.