Nørregade 7D, 7400 Herning
+45 51 16 89 95
CVR-nr: 32978665

· Klassiske Dage ·

Projektperiode: 2014

Samarbejdspartnere: Holstebro Gymnasium, Holstebro Musikskole, Ensemble MidtVest og Odin Teatret

Støttet af: Holstebro Kommune, Kulturministeriet

Klassiske Dage er en årlig international musikfestival i Holstebro, Danmark. Swinging Europe var produceren af den 10. udgave af Klassiske Dage, som fandt sted fra den 2. – 5. oktober 2014.

Klassiske Dage er lokalt forankret og samarbejder lokalt blandt andet med Holstebro Gymnasium, Holstebro  Musikskole, Det Kongelige Teaters Balletskole, Ensemble MidtVest og Odin Teatret. Festivalen er blandt andet finansieret af Holstebro Kommune, Kulturministeriet, private sponsorer samt igennem billetsalg.

Gennem årene har Klassiske Dage inviteret og præsenteret en elite af internationale musikere, blandt andet Borodin Kvartetten, Peter Frankl, Ralf Gothoni, Tamas Vetö, osv.

Festivalen henvender sig ikke kun til fans af klassisk musik, men til hele den musikalsk fødekæde – fra børn til studerende til ældre. Som en del af festivalen er der siden 2008 blevet afholdt børneaktiviteter. Formålet er at give musik/dans/bevægelse til folkeskoleelever i en tid, hvor den kommercielle mainstreamkultur er så stærk, at der er behov for en kunstnerisk modvægt. Musik nedbryder barrierer, uanset om der er tale om forskellige nationaliteter, kulturer, religioner, hudfarve, alder eller køn.

Bag konceptet står den danske fløjtenist Janne Thomsen. Hun har vundet flere internationale konkurrencer og spiller sammen med nogle af verdens mest prominente musikere, f.eks. Maxim Vengerov og Joshua Bell.