Nørregade 7D, 7400 Herning
+45 51 16 89 95
CVR-nr: 32978665

○ humARTS ○

Projektperiode: 2019

Samarbejdspartnere: BAKYARD (TYR) og Central Youth Theatre (UK)

Støttet af: Erasmus+

humARTS

Erasmus+ projektet humARTS: Creatively Interpreting Human Rights er et interkulturelt ungdomsprojekt, som kommer til at blive afviklet fra d. 26. juli – 9. august 2019 i Antalya, Tyrkiet. humARTS omhandler menneskerettigheder på baggrund af 70-års jubilæumet for udgivelsen af FN´s Verdenserklæring om Menneskerettigheder. Projektet strækker sig over en to-ugers workshop, der vil skabe kreativ bro imellem deltagerne, der alle vil være i alderen 18 – 25 år.

I projektet vil Danmark bidrage med 5 unge musikere, og England med 5 unge fra Central Youth Theatre. De øvrige deltagere er 20 tyrkere, hvorfra 15 af dem er lokalbaserede flygtninge. Igennem musik, teater, spoken word performances, og illustrativ papirsmarmorering, vil man som deltager i fællesskab fortolke tre udvalgte menneskerettighedartikler på kunstnerisk vis igennem et tilrettelagt forløb.

Resultaterne fra de forskellige workshops samt selvstændige initiativer, ender ud i en afsluttende officiel performance i Antalya, der er baseret på originalt skabt materiale fra deltagerne på tværs af de forskellige kunstarter, der er indblandet. Hele forløbet bliver indfanget til en dokumentar, der omhandler den kreative proces workshoppen går ud på, og vil efterfølgende vil blive vist på europæiske filmfestivaler og konferencer.