Nørregade 7D, 7400 Herning
+45 51 16 89 95
CVR-nr: 32978665

▪ Festival på Flugt ▪

Projektperiode: 2015

Fokus på kunst og kulturs rolle i forhold til integration i lokalsamfundene.

Festival på Flugt! er Swinging Europes bud på, hvordan kunst og kultur kan bruges til at bygge bro på tværs af etniske og kulturelle forskelle. Det konkrete mål er at skabe en omrejsende kulturfestival designet og udført i samskabelse mellem nyankomne flygtninge og lokale borgere. Festivalen skal afspejle det lokalsamfund, hvori den finder sted og rammerne for festivalen er derved store og rummer både kunst, musik, mad og sport – fællesnævneren er oplevelser, man kan dele med hinanden.

Den øgede flygtningestrøm lægger et stort pres på kommuner og lokalsamfund og den udfordring er vi nødt til at imødekomme fra alle de platforme, vi har til rådighed. Vi tror på at en god modtagelse af flygtninge styrker muligheden for en vellykket integration i lokalsamfundene.


I 2015 var Festival på Flugt! centrum for vores aktivitet ved Kulturmødet på Mors. Vi faciliterede en alternativ tegnedebat mellem politiker Uffe Elbæk og kunstner Anders Morgenthaler, som netop behandlede spørgsmålet omkring kunstens evne til at bygge bro på tværs af kulturelle skel.

I november 2015 var Swinging Europe blandt finalisterne i Afsnit I’s internationale innovationskonkurrence med temaet Rethink Living. Det blev ikke os, der løb med førstepræmien men vi fik en masse sparing og netværk til gavn for projektets videreudvikling. FpF! er stadig under udvikling og mange af de enkelte elementer i festivalen vil blive anvendt i andre fremtidige projekter med fokus på mødet mellem mennesker på tværs af både store og små grænser.