Nørregade 7D, 7400 Herning
+45 51 16 89 95
CVR-nr: 32978665

o European Jazz Orchestra o

Projektperiode: 1998 – 2013

Samarbejdspartnere: European Broadcasting Union, International Association of Schools of Jazz og Jazz Producers Club

Støttet af: Creative Europe, Kulturministeriet, Herning Kommune, Statens Kunstfond, samt lokale og nationale fonde

European Jazz Orchestra

European Jazz Orchestra (EJO) var det største internationale jazz big band projekt til dags dato.

Siden 1998 stod Swinging Europe i spidsen for European Jazz Orchestra, eller EJO, i forkortet udgave. Hvert år udvalgte Swinging Europe i samarbejde med vores partnere, European Broadcasting Union, Jazz Producers Club og International Association of Schools of Jazz, musikere mellem 18 og 30 år fra hele Europa, samt en dirigent. Siden 1998 og frem til 2013 deltog omkring 300 europæiske musikere i det årlige orkester og over 200 koncerter blev arrangeret i 35 lande i Europa, Nord- og Sydamerika, samt i Asien. I Europa nød EJO stor anerkendelse for arbejdet med de unge musikere, hvor de fleste fik opbygget et solidt internationalt netværk som følge heraf.

Efter 16 år ophørte EJO-projektet i 2013. Den 8. maj 2014 blev EJO-holdet fra 2013 dog for en kort stund genforenet i Ankara til den årlige EU-dag. De var inviteret af EU-delegationen i Tyrkiet til at spille på European Day, som er et årligt reklamefremstød for EU i Tyrkiet. I 2013 var EJO sammensat af 19 musikere fra 15 EU-lande og var på den måde et godt eksempel på det samarbejde mellem forskellige kulturer, som Swinging Europe sidenhen har gjort til sit varemærke. Koncerten fandt sted i en udsolgt koncertsal i Ankara.

European Jazz Orchestra 2013

I 2013 bestod EJO-orkestret af 18 musikere, som opførte musik komponeret af svenske Ann-Sofi Söderqvist. EJO samlede sig i Herning Kommune fra den 3. – 6. oktober. Fra den 7. oktober til den 18. oktober turnerede de efterfølgende i Europa, hvilket bragte bandet igennem Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Luxemburg og Portugal, før den afsluttende koncert blev afholdt i Sverige.

Filmproduktionsselskabet Redfilm fulgte musikerne og komponisten både før, under og efter turneen, og den færdigproducerede dokumentar blev vist på svensk national TV, samt andre nordiske TV-kanaler.

Den 9. oktober indtog orkestret Flagey i Bruxelles, hvor det kunstneriske resultat fra årets orkester blev præsenteret overfor de folk, som sidder i EU-systemet.

European Jazz Orchestra 2012

Under turnéen i 2012 blev koncerterne overværet af repræsenter fra 20 ambassader, ligesom Ukraines kulturminister, Hr. Mykhaylo Kulynyak og Vicekulturminister Hr. Tymofiy Kokhan, overværede den sidste koncert i Kiev.

I alt overværede 3.500 publikummer en koncert med EJO, og til den sidste koncert i Kiev bugtede billetkøen sig langt ud over Uafhængighedspladsen midt i byen. Mange gik desværre forgæves, da kun de 800 forreste fik billet.